Gå til hoved-indhold

PANORAMA-ruten i Bramslev Bakker

Adress

Bramslev Bakker
9500 Mariagerfjord
Afstand: 2,64 Km

Kontakt

En skøn 10 km vandrerute i den smukkeste natur og med udsigt til den imponerende Mariager Fjord. Vandreruten er Premium-certificeret det Tyske Wanderinstitut.

Panorama-ruten - Danmarks første certificerede vandrerute

Vandreruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er som den første i Danmark blevet certificeret som en Premium Vandrerute. For certificeringen står Deutsches Wanderinstitut, som har etableret Europas mest udbredte – og strengeste - kvalitetssystem for vandreruter. Kun de bedste ruter har mulighed for at passere dette nåleøje.

Flere hundrede vandreruter i Tyskland, Schweiz, Østrig, Frankrig og Holland er de senere år blevet certificeret, men de tyske vandrespecialister lod sig alligevel begejstre af den 10 km. lange Mariager Fjord Panorama rute. Den kan sagtens måle sig med f.eks. flotte vandreruter i tyske bjergområder, lød vurderingen fra Deutsches Wanderinstitut, som gav ruten 77 point i deres system. Det er pænt over gennemsnittet for Premium-ruterne og næsten 30 point mere end nødvendigt for at blive godkendt. 

Vandreruten starter ved Hobro Lystbådehavn og kan klares af de fleste. Når man først lige har klaret trappen i starten af ruten, kan man puste ud på turen ud til Bramslev Bakker. Undervejs er der bænke, hvor man kan nyde landskabet og udsigterne over fjorden. I Bramslev er der gode spisemuligheder både på Hotel og Restaurant Bramslevgaard og Restaurant Bramslev Bakker, hvis man vil forkæle sig selv. Hvor udturen mest gik oppe i højderne, går turen tilbage til Hobro for det meste langs fjorden, så man kommer helt tæt på vandet.

Selve gåturen tager cirka tre timer. Ruten går på en blanding af stier, græsspor, grusveje og fjordbred. Der er lavet en folder om ruten, men der er også skilte med information om ruten på P-pladserne ved lystbådehavnen og i Bramslev Bakker. Undervejs er ruten skiltet med pæle og hvide markeringer, så der ikke er noget at tage fejl af.

Ruten er etableret af Mariagerfjord Kommune og Mariager Fjord Natur- og Kulturcenter. Får man lyst til mere vandring i topklasse, har Naturstyrelsen Himmerland fået certificeret en 11 km lang Premium Vandrerute i Rebild Bakker, som også byder på spektakulære naturoplevelser. 

 

Se mere om de to ruter på mariagerfjordguiden.dk og naturstyrelsen.dk/aktiviteter-i-naturen/vandreruter

De øvrige Premium Vandreruter i Danmark (og Europa) kan findes på www.vandreinstitut.dk

 

Panorama-rute Mariager Fjord er den første vandrerute i Danmark, som er certificeret af Europas førende vandrespecialister i Deutsches Wanderinstitut. Ruten fik 77 points, hvilket er meget højt. Den kan, hvad angår oplevelser og naturskønhed sagtens måle sig med tyske ruter i f.eks. Harzen og Schwarzwald.

 

PANORAMA-ruten er blot en blandt mange skønne vandreruter i Mariagerfjord-området. Se mange flere vandreruter her!

 

Vær opmærksom på dyrelivet på ruten

For at pleje naturen ved Panoramaruten går der kvæg og får på flere områder langs strækningen. Det er vigtigt, at disse dyr ikke bliver forstyrret, og man skal derfor ikke nærme sig hverken får eller kvæg. Følg disse råd for at få en god tur for både dyr og mennesker:

    • Hunde SKAL være i snor
    • Gå aldrig imellem en kalv og ko.
    • Gå aldrig imellem en tyr og dens køer.
    • Gå i en stor bue udenom de græssende dyr, selv om de står på stien
    • Husk, at det ikke er kæledyr, men almindelige husdyr.

 

Parkering

I kan parkere flere steder langs ruten, et af stederne er den store parkeringsplads på hjørnet af Havnegade og Horsøvej i Hobro. Se placering på kort her!

Det anbefales ikke at parkere ved Hobro Lystbådehavn eller langs Nedre Strandvej, da dette kan være til gene for beboere på vejen, samt give problemer for udrykningskøretøjer. 

Panorama-ruten har ikke et bestemt startsted, derfor kan I også starte midt på ruten - fx ved Hobro Golf eller i Bramslev Bakker.



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Mette Johnsen
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Mette Johnsen
Fotograf: Mette Johnsen
Fotograf: VisitMariagerFjord
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: VisitMariagerFjord | Copyright: VisitMariagerfjord
Fotograf: VisitMariagerFjord | Copyright: VisitMariagerfjord
Fotograf: VisitMariagerFjord
Fotograf: VisitMariagerFjord
Fotograf: VisitMariagerFjord
Fotograf: Destination Himmerland