Gå til hoved-indhold

Det Røde Pakhus, Hobro

Adress

Sdr. Kajgade 12
9500 Mariagerfjord
Afstand: 2,14 Km

Kontakt

Det Røde Pakhus i Hobro er et kulturelt center ved havnen, der året rundt byder på arrangementer og kunstoplevelser.

Det Røde Pakhus i Hobro er et centrum for kulturoplevelser i den gamle købstad. Året rundt er der forskellige arrangementer i det gamle pakhus på havnen i Hobro.

Flere tilbagevendende begivenheder har til huse i Det Røde Pakhus, her kan nævnes den årlige kunstudstilling UGE33, Fjordfestivalen og tidligere Økologisk Marked i uge 42.

Foruden de større events kan man tilmed opleve kaninudstilling, mindre kunstudstillinger, fiskeevents og meget mere.

Det Røde Pakhus er med sin rustikke fremtoning – rå bjælker, højt til loftet og det smukke ovenlys – en oplevelse i sig selv.

Kulturelle oplevelser

Det Røde Pakhus ligger godt placeret på Kulturkajen blandt flere andre kulturelle oplevelser. I det gule pakhus lige ved siden af finder I Lystfartøjsmuseet og længere nede af kajen finder i bl.a. Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord. På Hobro Havn kan I tilmed få stillet jeres sult på de hyggelige caféer og så kan I da tage på sejltur med Hjuldamperen Svanen.

Tyrens Pakhus - i gamle dage

Pakhuset blev bygget i 1930erne af Det Danske Gødningskompagni, og fungerede som lager for korn- og gødning frem til 1980. Bygningen blev i mange år kaldt Tyrens Pakhus, da svovlsyrens logo var et tyrehoved.

Efter 1980 var bygningen åben og blev blandt andet brugt til fester og musik. Senere har Hobro Kommune købt pakhuset og restaureret det. Det var her, det fik navnet Det Røde Pakhus.



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland