Gå til hoved-indhold

Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord og Skibstømrerhuset

Adress

Skibsgade 37
9500 Mariagerfjord
Afstand: 1,94 Km

Kontakt

E-mail: info@hobrovaerft.dk
Telefon: 98 52 37 69
Mobil: 60 24 15 05
På havnen i Hobro kan I på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord dykke ned i det maritime univers med træskibe, Mariager Fjords historie fra vandsiden og møde en sjælden gæst, der besøgte området i 2018. 

Det Maritime Kulturcenter Mariagerfjord er en forholdsvis ny attraktion i Hobro. Her kan I træde ind i den maritime verden, hvor især træskibe og fremstillingen af disse vises frem. Det Maritime Kulturcenter er blevet etableret i forbindelse med det gamle træskibsværft fra 1849, der er beliggende lige ved siden af, på havnen i Hobro

Bygningen, der huser Det Maritime Kulturcenter kaldes også for Skibstømrerhuset. Herinde kan I gå på opdagelse i historien og læse om hvordan man i gamle dage restaurerede de gamle skibe, samt hvordan det hele gøres den dag i dag.

Som noget nyt i 2020 vendte den berømte sejhval hjem til Hobro, hvor den i december 2018 endte sine dage efter 10 dages "ophold" i Mariager Fjord - primært i Hobro havnebassin. Dermed har man nu mulighed for at se en udstilling med skelettet af hvalen på Skibstømrerhuset, samt dens enorme hjerte, der kan beskues på helt tæt hold. 

På taget af Skibstømrerhuset kan I nyde en enestående udsigt over Mariager Fjord og Hobro

Fra Skibstømrerhuset er det muligt, at følge værftstien og gå rundt på Hobro Værft, der stadig fungerer som træskibsværft. Her kan I se de fine gamle træskibe, som er ved at blive restaureret. 

Danmarks ældste træskibsværft 

Hobro Værft blev opført i 1849 som skibsbyggeri af skibsbygger P. Møller fra København. I dets mere end 170 års levetid har værftet været ejet af en lang række betydningsfulde skibsbygmestre. I 2008 blev værftet overtaget af Otto og Peter Leth, men drives i dag af skibsbygmester Peter Leth.

Værftet blev i 2016 total renoveret og udvidet til at blive en del af “Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord” så offentligheden nu har direkte adgang til at følge med i arbejdet på værftet, hvorved formidlingen af det gamle håndværk bevares. Skibene der besøger værftet opnår stor eksponering ved at museets gæster får mulighed i at følge restaureringen, planke for planke. 

Flere gange årligt, er der særlige events i Det Maritime Kulturcenter - her kan bl.a. nævnes "Åbent Værft" samt det årlige julemarked "Jul i Skibstømrerhuset". Selve huset er åbent dagligt (fra påske til efterårsferien) fra kl. 10:00-16:00. Værftstien er åbent stort set hele året rundt - i samme tidsrum. 

Læs mere om Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord her! 



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland