Gå til hoved-indhold

Fyrkatstien og Vesterfjord

Adress


9500 Mariagerfjord
Afstand: 3,92 Km

Kontakt

Fyrkatstien er en skøn naturrute, der forbinder Hobro Centrum med Vikingemuseet Fyrkat

På ruten kan I opleve et fantastisk naturområde med søer, åer, fauna og et rigt dyreliv. 

Stien starter i gågaden i Hobro, ved Store Torv. Herfra går den forbi Hobro Theater, hen mod Ambupladsen, der ligger ved den smukke Vesterfjord. 

Vesterfjord i Hobro, er en lavvandet brakvandssø, som er en mellemting mellem salt- og ferskvand. Vesterfjord var oprindeligt den inderste del af Mariager Fjord, men er i dag kun sammenhængende med Mariager Fjord via Onsild Å, der gennemløber Hobro og som fortsætter videre ud til Fyrkat. 

Fra nord er der tilløb til Vesterfjord fra Hodals Bæk. 

Gå i vikingernes fodspor 

I Vikingetiden strakte Mariager Fjord sig hele vejen ud til Fyrkat. Fyrkatstien følger derfor vikingernes gamle vandvej ind til borgen. 

Fra Ambuparken går turen derfor videre langs stien ud til Aalykkevej og op langs vejen til kolonihavehusene, der ligger med den skønneste udsigt ud over Fyrkat Engsø. 

Onsild Ådal og Fyrkat Engsø 

Fyrkat Engsø er et bynært naturområde, der blev genskabt i 2009. Formålet med projektet og genskabelsen af engsøen, var at rense vandet fra Onsild Å for næringsstoffer. Derudover vil søen bidrage til en rigere og mere varieret natur i ådalen, med et rigt dyreliv der bl.a. tæller både oddere, isfugle, lappedykkere, fiskehejrer og mange andre fuglearter. 

På Fyrkatstien får I det hele med. På vejen ud mod Vikingemuseet Fyrkat kan I på den ene side af stien nyde Fyrkat Engsø og på den anden side Onsild Å, der smukt strækker sig gennem landskabet. 

I kan vælge at dreje af og besøge Vikingegården på Vikingemuseet Fyrkat eller fortsætte og udforske Harald Blåtands gamle ringborg, Fyrkatborgen. 

Hele stien er skiltet, så det er nemt at følge Fyrkatstien, hvad enten man skal den ene eller den anden vej. 

Læs mere om Fyrkatstienher!

Hærvejen og Mariagerfjordruten 

For en rundtur, kan Fyrkatstien kombineres med en dejlig cykeltur i området. Fyrkatstien forbindes både med Hærvejens og Mariagerfjord-ruten Rute 32. Begge ruter løber forbi Fyrkat. 

 



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland