Gå til hoved-indhold

Rute 32 - Mariager Fjordruten

Adress


9500 Mariagerfjord
Afstand: 2,16 Km

Kontakt

E-mail: info@destinationhimmerland.dk
Telefon: 70271377
Hop på cyklen og kom helt tæt på Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord. Rute 32 - også kaldet Mariager Fjordruten er en cykelrute på ca. 65 smukke kilometer, der tager jer hele vejen omkring Mariager Fjord. 

Skal I på cykelferie? Så er denne rute helt sikkert noget for jer! 

 

Cykelrute 32 tager jer næsten hele vejen rundt om Danmarks smukkeste fjord, Mariager Fjord, og betegnes ofte som landets smukkeste cykelrute. Undervejs på ruten vil I opleve flotte og særprægede naturperler, charmerende landsbyer, spændende kulturhistoriske steder og smukke landskaber.

Ruten er på ca. 65 km og snor sig ad mark- og grusveje, landeveje og cykelstier. 

Turen rundt om Danmarks smukkeste fjord byder på flere højdepunkter undervejs. Oplev bl.a. Hobro Østerskov med de majestætiske træer, hvis rødder næsten når helt ned til fjorden eller tag et hvil i Mariager hvis brostensbelagte gader gør, at man nok lige hopper af cyklen og tager byturen til fods. Her kan I også gå på opdagelse efter Thomas Dambos store trold Ivan Evigvår, der bor i Munkholm Anlægget. 

På cykelturen kan I gøre hold flere steder og nyde en pause i det smukke landskab og få kulturelle oplevelser i de byer I passere undervejs. Tag fx en afstikker op til Hohøj og Alstrup Krat, besøg Dania og Aa Mølle mod syd samt Villestrup Å, Stinesminde, Kielstrup Sø og Bramslev Bakker mod nord. Der er gode muligheder for at nyde udsigten, spise og købe proviant flere steder. I kan fx forsyne jer selv med en dejlig is i den selvbetjente Ishytten, der ligger lige på ruten mellem Stinesminde og Høllet.

 

Relanceret i 2023

Mariager Fjordrute 32 er i 2023 blevet omlagt, for at gøre cykelforholdene bedre for rutens brugere. Bl.a. er der blevet etableret en cykelsti på strækningen mellem Skjellerup og Mariager, hvilket tilmed forkorter ruten en smule, men ikke mere end et par kilometer. Derudover er en del af ruten omlagt, således at cykelforholdene mellem Bramslev Bakker og Hobro er blevet mere tilgængelige. 

Læs mere og find folderen her!

Folderen kan også hentes på Turistinformationen på Mariager Saltcenter, samt på Øster Hurup Turistinformation - hvor vi i skolernes ferier tilmed står klar med vejledninger og anbefalinger til turen. 

I rutefolderen er anvist alternative ruter på strækninger med store stigninger eller trafikeret vej. Undervejs er der tilmed angivet forslag til alternative rute-strækninger, som du kan vælge, hvis de passer bedre til dine ønsker. Det er f. eks. rute 116 ud til Ajstrup Bugt, rute 18 omkring Hohøj syd for Mariager og turen ud til Fyrkat sydvest for Hobro (rute 32), hvor der også er mulighed for at koble sig på Hærvejs cykleruten nr. 3.

Hvis I downloader GPS-filerne fra Mariagerfjordguiden.dk skal I være opmærksom på, at disse ikke viser alternative ruter. De alternative ruter, der på sin vis undgår nogle af hovedvejene, kan ses i folderen. 

God fornøjelse og god vind! 



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Rute 32 - Fjordruten
Fotograf: Mette Johnsen | Copyright: Mette Johnsen
Rute 32 - Fjordruten
Fotograf: Mette Johnsen | Copyright: Mette Johnsen
Rute 32 - Fjordruten
Fotograf: Mette Johnsen | Copyright: Mette Johnsen
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland