Gå til hoved-indhold

Oldtidsruten - Vandrerute i Alstrup Krat og Hohøj

Adress

Alstrup Krat
9550 Mariagerfjord
Afstand: 10,03 Km

Kontakt

Oldtidsruten fra Hohøj og gennem Alstrup Krat byder på en stemningsfuld tur gennem et kuperet landskab med afvekslende naturtyper.

Alstrup Krat er et naturområde lige uden for Mariager by, op ad bakken ad Havndalvej. Området omkring Alstrup Krat byder på flere årtusinders Danmarkshistorie og med anlagte vandrestier. Oldtidsruten går forbi Hohøj, der er en af Nordeuropas største gravhøje. Den ligger majestætisk placeret på toppen af bakken og har derfor en vidunderlig udsigt til både Mariager Fjord og Kastbjerg Ådal. Bakkeområde omkring Hohøj ca. 110m over fjorden. Hohøjs størrelse overgås her i landet kun af Jellingehøjene. 

Ved Hohøj ligger et formidlingshus, hvori I kan læse historier om Hohøj og det nærliggende område. Langs ruten finder I infotavler der bl.a. fortæller om bosættelser fra før-romersk jernalder, kulminer og vognskjul fra 2. verdenskrig.

Er I klar på en længere tur, kan I tage Hohøj ruten på 5 km. Her kommer I også forbi Mariagers idylliske bymidte, foruden Alstrup Krat og Hohøj.



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: VisitMariagerFjord
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland