Gå til hoved-indhold

Hohøjruten - Vandrerute i Mariager (5 km)

Adress

Hohøj Skovvej 9
9550 Mariagerfjord
Afstand: 10,22 Km

Kontakt


Telefon: 97113624
En naturskøn og bynær vandrerute i og omkring Mariager på en 5 km afmærket rute. Ruten tager dig blandt andet til Hohøj, Alstrup Krat og Maren Finds Dal. 

Hohøjruten tager jer forbi forhistoriske steder, hvor I både kommer ind i Mariagers idylliske bymidte med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse, samt ud i naturen gennem Maren Finds Dalen, Alstrup Krat og op til Hohøj - Skandinaviens største bronzealderhøj

Undervejs er ruten markeret med skilte hvor en rød pil på en grøn baggrund er afmærket. I byen er det dog en rød pil på hvid baggrund, som I skal holde øje med.

 

En vandrerute med historie, kultur og natur i højsædet

Hvor I starter, er op til jer. Vandreruten går i loop, så I slutter der hvor I startede turen. 

I kan fx starte nede i Mariager by ved Løvebrønden, der ligger på Østergade, og begive jer opad stien bagved apoteket. Her rammer I Maren Finds Dal, hvor man på trods af dens tæt bevoksede skov stadig kan se skrænterne der blev dannet af istidens smeltevand. Her går turen videre op til Hohøj, der som bekendt er Danmarks største og højeste Bronzealderhøj. Selvom det godt kan blive en hård tur op ad bakke, så er det hele turen værd, når I ser udsigten fra toppen af Hohøj. 

 

Vognskjul fra Anden Verdenskrig

Inden I når op til Hohøj, kan I på Hohøj Skovvej finde rester af besættelsesmagtens vognskjul fra 2. Verdenskrig. Under krigen blev Hohøj brugt som observations- og lyttepost af de tyske tropper og på vejen derop kan man se "indhak" i skrænterne - dette er de steder hvor besættelsesmagtens vognskjul blev gravet ind. 

 

Alstrup Krat og Oksedalen 

Fra Hohøj bevæger I jer ind i skoven og over til Alstrup Krat. Her kan I opleve en larmende stilhed, hvor mossen dækker skovbunden og majestætiske nåletræer skyder højt op i himlen. Prøv at stå stille engang og lyt, når I kommer ind i skoven. Der er helt stille. Kig så op og se hvordan nåletræerne vejrer i vinden. Det er en særpræget naturoplevelse. 

Alstrup Krat fortsætter over i det der hedder Oskedal. Ligesom Maren Finds Dalen er Oksedalen dannet under istiden, som følge af erosionen fra smeltevandet. 

Snart ender I ude på Fjordgade, hvor I kan se Danmarks smukkeste fjord Mariager Fjord ovre på den anden side af vejen. Tag evt. en afstikker over til den nyanlagte Mariager Strand og dyp tæerne i den smukke fjord. 

I er nu ved at være ved vejs ende, men inden da, går turen igennem Østergade, der med sine fine bindingsværkshuse med mange smukke døre og stokroser langs husmurene, er et syn værd. 

 

Alternativ rutestart

I kan også vælge at starte ved Hohøj og finde information om området I begiver jer ud på, i det lille nærtliggende røde hus tæt på bronzealderhøjen. Så er I godt klædt på til en tur i historiens fodspor. 

 



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Louise Rosenkilde Larsen
Fotograf: Louise Rosenkilde Larsen
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland