Gå til hoved-indhold

Cirkelbroen ved Sildehagen, Hobro

Adresse

Nedre Strandvej 75
9500 Mariagerfjord
Afstand: 56,67 Km
I Hobro har man i efteråret 2021 fået en spritny attraktion. En cirkelbro, der giver vandhunde mulighed for at hoppe i bølgen blå i Danmarks nok smukkeste fjord - Mariager Fjord. 

Broen, der som navnet antyder danner en cirkel, har et ekstra element, hvor en flydebro yderst, med to trappestiger ned i vandet, gør det lettere for brugerne at dyppe sig i Mariager Fjord. Inde i cirklen, hvor vandet tilmed er lavere, er en trappe udgangspunktet for at børnefamilier kan bade og pjaske i vandet, lidt i læ for bølgerne. 

Cirkelbroen er placeret tæt på Hobro Sejlklub ved det område, der kaldes for Sildehagen. Sildehagen som tilmed er en del af PANORAMA-ruten i Hobro, er et yndet udflugtsmål for mange, der ønsker at være i naturen, holde en lille picnic eller blot holde en pause fra vandringen og nyde den smukke udsigt til vand og bakker.

Vinterbadning

Er man en vandhund hele året rundt, kan broen til fordel benyttes af vinterbadere. I vinterperioden er flydebroen skiftet ud med en enkelt trappe, så vinterbaderne lettere kan stige ned i vandet. 

Der er ikke sauna på stedet, så husk at have lidt ekstra lunt tøj med på turen. 

Nøglen fra Fyrkat 

Cirkelbroen, der tilmed kaldes for Nøglebroen, leder ens tanker hen på Hobros vikingefortid. Vikingebyen og især Fyrkat, har været til stor inspiration for broens design og udvikling. 

Broen, set fra oven, ligner den nøgle, der er blevet fundet i en grav ved Fyrkat, hvor man fandt en vikinge troldkvinde - Vølven. 

Med denne cirkelbro ønskes det at fortælle historien om en stærk og speciel kvinde, der den dag i dag, stadig betyder en del for Hobro og byens historie. 

 

Handicapvenlig 

Broen, med dens rampe fra vandkanten og den brede trappe med gelænder, gør det tilmed nemmere for gangbesværede og lign. at benytte broen. 

 

<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland