Gå til hoved-indhold

Bramslev Bakker

Adress

Bramslev Bakker 5
9500 Mariagerfjord
Afstand: 2,83 Km

Kontakt

Med udsigt til Mariager Fjord er Bramslev Bakker et af de smukkeste områder i Hobro. Her er flere afmærkede vandreruter og oplevelser i nærheden.

Bramslev Bakker er et fredet område på ca. 300 ha. Der er adgang ad afmærkede stier.

Det fredet område ligger ned til Mariager Fjord. Udsigten over fjorden fra p-pladsen ved Bramslev Bakker er en af Nordjyllands mest imponerende. De stejle skrænter er en brat afbrydelse af det mere jævne, højtliggende landbrugsland, der omgiver fjorden.

Fjorden er en såkaldt tunneldal, hvis udformning blev endelig afsluttet af kolossale smeltevandsstrømme under isen for 20.000 år siden. Undersøgelser tyder dog på, at her lå en dal allerede i tertiærtiden for over 1 mio. år siden, og at denne dal er blevet uddybet af den fremtrængende is.

I Bramslev Bakker er der flere afmærkede vandreruter - læs bl.a. om PANORAMA-ruten

Neden for Bramslev Bakker er en skøn strand, som er tildelt Hvidt Flag. Her kan bades fra vandkanten og badebroen. Det Hvide Flag er en erstatning for det Blå Flag, og er stadig et tegn på et godt badested med rent vand - det betyder også, at hunde er velkomne.

Ved badebroen ligger Turbåden Svanen til hele sommeren igennem.

Foroven af Bramslev Bakker ligger Bramslev Bakker Camping, Hotel BramslevGaard og Bramslev Bakker Restaurant, hvor en god kop kaffe eller måske aftensmaden kan nydes med en pragtfuld udsigt over bakkerne og fjorden.

 



<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland