Gå til hoved-indhold

Lystfartøjsmuseet

Adresse

Søndre Kajgade 14
9500 Mariagerfjord
Afstand: 57,25 Km

Kontakt

E-mail: historiskmuseum@aalborg.dk
Telefon: 9982 4170

Website

Besøg
Midt i rækken af smukke gamle pakhuse på Hobro Havn ligger Lystfartøjsmuseet og frister med alt, hvad et sejlerhjerte kan begære. Det ene pakhus er en stor åben bådhal, mens det andet er i tre etager og rummer grej og værktøj, modeller, navigations- og redningsudstyr og en samling mindre både.

 

  I alt er der ca. 30 træbåde udstillet på museet – fra den mindste optimistjolle til krydsjagten Silvana, som gæsterne kan gå om bord i. Pakhusene i sig selv er et besøg værd. De blev bygget i 1930’erne og er tidligere anvendt af Hobro Korn.

Alle aspekter af livet på og omkring lystbådene er repræsenterede på museet, der har til huse i to gamle pakhuse på Hobro Havn.

Se de gamle både. Mærk duften af tjære og træ. Nyd bygningsværkernes imponerende trækonstruktioner. Der er skibe, tegninger, kort og modeller at se og der vil være specialudstillinger.

En kavalkade af bådtyper, fra krydsjagten "Sylvana" fra 1895 til det moderne sejlbræt er udstillet sammen med bl.a. kommunikations-, navigations- og redningsudstyr.

Et fantastisk maritimt museum.Se åbningstider mm. her

<< Gå tilbage
Opdateret af:
Destination Himmerland  | info@destinationhimmerland.dk
Fotograf: Destination Himmerland
Fotograf: Destination Himmerland